ЕТ ЖӘНЕ ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАУІПСІЗДІГІ МЕН САҚТАУ МЕРЗІМІН ҰЗАРТУДЫҢ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ӘДІСТЕРІ

Авторлар

DOI:

https://doi.org/10.53729/MV-AS.2023.02.01

Кілт сөздер:

Микробиологиялық бүліну, ет және ет өнімдері, сүтқышқылды бактериялар, патогенді микроорганизмдер

Аңдатпа

          Аз өңделген пайдалы ет өнімдеріне деген тұтынушылық тенденция өндірушілерге үлкен қысым көрсетіп, өнімнің сапасына нұқсан келтірместен және тұтынушылардың сұранысын қанағаттандру үшін, ет пен ет өнімдерінің қауіпсіздігін сертификаттауды талап етеді. Бұл жаңа технологиялық жетістіктерді құру мен енгізуде қиындықтар туғызды, өйткені қазіргі заманғы инновацияларды қолдану тұтынушылардың шешімдеріне және олардың ет пен ет өнімдерін бағалауына әсер етуі мүмкін. Ет өнеркәсібіндегі жаңа  технологиялар өнеркәсіптік қолайлы баламаларға және инфрақұрылымдық өзгерістерге рұқсат бермес бұрын микробиологиялық мақұлдауды қажет етеді. Патогендік микроорганизмдердің тағамға зиян келтіруі әртүрлі тағамдық ауруларға,тіпті өлімге әкелуі мүмкін, бұл экономикалық шығындарға әкеліп соғады. Бұл мақалада микроорганизмдердің ет пен ет өнімдерінің сапасына әсері, микробиологиялық бақылау әдістері туралы әдеби мәліметтер келтірілген.

Скачивания

Данные скачивания пока недоступны.

Метрики

Загрузка метрик ...

Загрузки

Жарияланды

2023-06-12

Как цитировать

Алыбаева A., Айтжанова A. ., Жаксылык A., Хамедова, Э., & Кененбай, Ш. (2023). ЕТ ЖӘНЕ ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАУІПСІЗДІГІ МЕН САҚТАУ МЕРЗІМІН ҰЗАРТУДЫҢ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ӘДІСТЕРІ. Микробиология және вирусология, 2(41), 6–25. https://doi.org/10.53729/MV-AS.2023.02.01

Журналдың саны

Бөлім

Шолыма мақалалар